Nødplakat

Nødplakat.jpg

Slik lager du din egen nødplakat

Statens kartverk har laget en tjeneste på nett som gir deg mulighet for å lage din egen nødplakat. En slik plakat kan være svært nyttig å ha for hånden om du skulle ha behov for øyeblikkelig hjelp fra noen av våre nødetater. Plakaten gir deg eksakt informasjon og lengde og breddegrad på stedet du befinner deg. For eksempel på hytta.

Gjør som følger:

Gå inn på denne nettsiden:

http://kart.statkart.no/adaptive2/default.aspx?gui=1&lang=2

eller:

http://www.norgeskart.no

Her får du opp siden på bildet under med et kart i midten. Dette kartet kan du zoome ut og inn på ved hjelp av verktøyet til venstre i bildet og du kan flytte kartutstnittet ved å klikke på kartet og flyttet det rundt når du holder venstre mustast nede.

Når du har funnet fra til stedet du vil lage en nødplakat for, klikker du på sos-knappen i knapperekka på toppen av bildet. Den røde pila på bildet under viser hvor knappen er. Da får det verktøy som består av et kryss. Med det verktøyet markerer du hyttas posisjon. Og vips dukker en ferdig nødplakat opp som du kan printe eller lagre på PC-en din for senere bruk.

Her er en link til et ferdig eksempel i pdf.