Medlemsavgift og info

MEDLEMSKAP I

SØLEN HYTTEEIERFORENING

 

Minner med dette om innbetaling av årskontingenten til Hytteeierforeningen for 2025. Se betalingsdetaljer nederst på siden.

Hytteeierforeningen arbeider til felles beste for alle hytteeiere i Sølen Hyttegrend. Foreningen er bindeleddet til grunneierne (Grøndalen Fritidsområde SA med Statskog som den dominerende deleieren). I dialogen med grunneier er temaer som veivedlikehold, snøbrøyting, løypekjøring, vannkvalitet, fremtidig bompengeløsning, returpunkt for søppeltømming, serviceavgiftens størrelse osv på dagsorden. Styret opplever god dialog med grunneier og påvirker etter beste evne i forhold til hva medlemmene i foreningen opplever som viktig og relevant.

Hytteeierforeningen er også grunneiers og kommunens naturlige kontakt for å informere om reguleringsplaner og utvikling av nye hyttetomter i området.

Foreningen er også opptatt av lokale trivselsskapende tiltak. Årlig arrangeres dugnader der løypemerking og rydding, vedlikehold av gapahuker og opprettelse av andre felles møtesteder er prioritert.

Sølen Hytteeierforenings øverste organ er årsmøtet som avholdes i påsken hvert år. Her kan alle betalende medlemmer møte og velge Styret på 5 medlemmer. Medlemmene velges for en periode på 2 år. Styret rapporterer sitt arbeid til medlemmene via facebook og egen webside. Hytteeierforeningen vil om kort tid etablere sin egen facebookside eksklusivt for betalende medlemmer som er registrerte hytteeiere i Sølen Hyttegrend.

Foreningens styrke og gjennomslagskraft avhenger av at flest mulig av hyttegrendas 243 hytteeiere er medlemmer. Derfor oppfordrer vi hver og en til å betale den beskjedne kontingenten på 200 kroner for 2025 (kontingenten har vært holdt uendret siden 2005). 

Vi ønsker alle et riktig godt og trivelig hytteår i 2025!

Med hilsen Styret i Sølen Hytteeierforening;

Leder: Jann Ove Druglimo – mob: 91805662.

Kasserer: Dag Stenersen – mob:  97077585.

Sekretær: Reino Ottesen – mob: 47252951.

Styremedlemmer: Stefan Forårsveen – mob:  41551200.

Benny Oscarsson – mob: +46 70- 2887110

 

MEDLEMSKONTINGENT 2025:

Innbetalingsinfo:

Beløp: Kr 200

Kontonr: 1813.29.67551 - Frist: 20.11.24

Merk: husk å få med hyttenr og veiadresse på innbetalingen.

 

Melding fra Styret i Sølen Hytteeierforening vedr FIAS containere

For få dager siden ble vi, via Facebook gjort oppmerksom på at returpunktet for husholdningsavfall ved innkjøringen til hyttefeltene ved Fylkesvei 217 er blitt fjernet. Styret ble, på lik linje med øvrige som har kommentert saken på FB tatt helt på senga. Vi er ikke blitt informert om saken – eller involvert på noen som helst måte i vurderingene som må ha funnet sted før endringen ble gjennomført. Det samme gjelder for øvrig også grunneiernes representant - Grøndalen Fritidsområde. Ingen informasjon eller involvering før gjennomføring.

La det være klart; Hytteeierforeningen er sterkt kritiske til endringen. Vi mener tilbudet til hytteeierne blir dårligere og miljøeffekten negativ når 243 hytteeiere må kjøre flere mil ekstra for å levere sitt avfall. Vi har allerede vært i direkte kontakt med ledelsen i FIAS og håper å kunne påvirke til forbedret løsning. Internt har FIAS lenge planlagt reduksjon av returpunkter i regionen for å «redusere kostnader og forbedre effektiviteten». Det er denne effektiviseringen vårt hytteområde nå er rammet av. Samtidig sier Daglig Leder i FIAS at den nye strukturen ikke er «hogget i stein» så det gir oss et visst håp.

Det er en viss uklarhet om informasjonen. FIAS hevder at HYTTEPosten 2024 (https://www.fias.no/tjenester/hytte/hytteposten/) er sendt til alle hytteeiere i FIAS’ nedslagsfelt. Der er endringene grundig omtalt og forklart. Vårt problem er bare at ingen av oss i styret kan se å ha mottatt denne. Vi har heller ikke registrert at noen av de som har kommentert saken viser til omtalen i dette mediet. Vi vil gjerne få info dersom noen har mottatt HYTTEPosten 2024 (kun digital utgave) og på den måten er blitt forhåndsinformert om denne saken.

Styret vil gjøre vårt ytterste for å få gjenopprettet returpunktet ved innkjøringen fra Fylkesveien.

Dugnad nr 1 2024

SØLEN HYTTEGREND

Dugnad i hyttegrenda vår!

 

Som annonsert på årsmøtet skjærtorsdag, gjennomføres det dugnad i Sølen hyttegrend

LØRDAG 8. JUNI 2024 KL 1000.

Oppmøte Gapahukene A/C-feltet.

 

Oppgaver blir fordelt ved fremmøte, men ta med spett, stor hammer/slegge, sag, ol.

 

 

Vi avslutter dugnaden med muligheter for grilling (ta med egen mat og drikke) og:

 

Historier fra hyttegrenda og nærområdet

 

Foredrags-/historieforteller er Jan Risbakken.

Jan Risbakken er svært historieinteressert og vokst opp ved Femundsundet. Han kjenner godt til området og dets historie.

 

Foredraget begynner kl 1600 ved gapahukene A/C-feltet.

 

 

Vi oppfordrer alle i hyttegrenda vår til å delta J

 

 

 

Mvh Styret i Sølen hyttegrend

Rutiner og praktisk informasjon

SØLEN HYTTEGREND

Rutiner og praktisk informasjon
(Ajour pr mars 2024)

 

Sølen hyttegrend

Sølen hyttegrend har et styre som består av
- leder
- nestleder
- sekretær
- kasserer
- styremedlem.


Styret velges på årsmøtet som normalt gjennomføres skjærtorsdag i påskeuken. Innkalling legges ut på Facebook og henges opp ved vannpostene i hyttegrenda.

Saker til styret eller forslag som ønskes tatt opp på årsmøtet må fremsendes styret innen 1. mars.
Styret kan kontaktes på e-post: solenhyttegrend@gmail.com

Det er 233 hytter i Sølen hyttegrend. Hyttene er fordelt på felt A, B og C og det gjennomføres årlige dugnader til det beste for hytteeierne i grenda.

 

Styret svarer overfor sine medlemmer til Grøndalen fritidsområde SA. Grøndalen fritidsområde SA svarer igjen overfor grunneierne på Sølen hyttegrend, Nøklåkjølen og Holla.
Det er Grøndalen fritidsområde SA som står ansvarlig for veivedlikehold, brøyting, løypekjøring, ol, mens Sølen hyttegrend står ansvarlig for forhold og tiltak av mer «velferdsmessig» karakter.

Medlem i hytteeierforeningen

Alle som eier hytte i Sølen hyttegrend oppfordres til å melde seg inn i foreningen.
Medlemskapet er kr 200,- pr år og går til vedlikehold og utbedringer i området, til det beste for hytteeierne. Hver hytteeier får en epost fra Vekstra hver høst (sept/okt) med betalingsinformasjon. Om dere ikke har motatt epost kan medlemskapet betales inn på vår konto 1813.29.67551. Merk betalingen med hyttenr og vegadresse.

 

Vannposter

Det er vannposter på alle feltene i hyttegrenda. Disse driftes av Grøndalen fritidsområde SA og administreres av Statskog avd Elverum.

Styret i Sølen hyttegrend har tatt initiativet til at det gjennomføres analyser av vannet to ganger pr år. Det var styret i Grøndalen Fritidsområde SA som tok dette initiativet til og utføre prøvetakingen, da dette er vannverkseier.

 

Brøyting

På vinterstid gjennomføres brøyting av hovedveiene i hyttefeltet normalt på torsdager.

Bestilling av brøyting inn til hytta kan gjøres via appen Brøyte.no.

Tilgang til denne appen bestilles via Torgeir Før, mobil (+47) 414 44 721 eller e-post torgeirfoer@gmail.com.

 

Løypekjøring

Løypekjører begynner å kjøre skiløyper når forholdene tilsier det.

I vinter- og påskeferie kjøres skiløyper normalt hver annen dag.
(Vinterferien er uke 8 og 9).
Det tas værforbehold med hensyn til tidspunkt for når på døgnet løypene kjøres.

 

Gapahuker

I hytteområdet er det gapahuker på tre steder. I krysset A/C-feltet, nede ved Grøna og ved Tobakkstjønna. Disse gapahukene er til allmenn benyttelse. Vedlikehold ivaretas på dugnader i hyttegrenda.

Styret tilstreber at det kjøres ut ved til gapahukene i A/C-feltet og ved Grøna på vinterstid. (Det kjøres ikke skiløyper til Tobakkstjønna)

 

Hugging av trær

I henhold til festekontrakt så er det grunneier som eier alle trær på tomta. Det er derfor ikke tillatt å hugge trær uten grunneiers tillatelse. I tillegg til grunneiers tillatelse må det søkes Rendalen kommune om tillatelse dersom det skal fjernes trær som er over 25cm i diameter målt ca 1,3meter opp fra bakken.

Det er ikke tillatt å hugge trær som er mer enn 25 cm i diameter i brysthøyde.

Den enkelte hytteeier kan søke Rendalen kommune om tillatelse til å felle trær som skygger for solcellepanel, e.l.

 

Bom- og serviceavgift

Veien inn i hyttefeltet er avgiftsbelagt.

For hytteeierne er denne bomavgiften lagt inn i serviceavgiften som årlig betales Grøndalen fritidsområde SA. Bomavgiften i serviceavgiften dekker to kjøretøy pr hytte.
Denne serviceavgiften dekker også veivedlikehold, brøyting, mm.

 

Søppeltømming

Det er satt ut containere for søppel ved innkjøringen til Sølen hyttegrend (ute ved riksvegen). Containerne som er satt ut er for tømming av restavfall, papp og papir og glass og metall (kildesortering).

 

Malingrester, bygningsmaterialer, møbler med mer må leveres på søppelfyllinga på Åkrestrømmen.
Åpningstider: fredager kl 1200 – 1700.

 

Se Fias.no for mer informasjon.

 

Informasjonstavler

Sølen hyttegrend har egen informasjonstavle ved innkjøringen til hyttefeltet. Denne informasjonstavlen inneholder også informasjon fra Grøndalen fritidsområde SA, med flere.

 

Det er også en informasjonstavle på parkeringsplassen ved Gravåsen. Her finner du blant annet løypekart og informasjon om Sølen landskapsvernområde.

Årsmøte 2024

SØLEN HYTTEGREND

 

INNKALLING TIL ÅRSMØTE

 

Sted: Gapahukene i C-feltet

 

Tidspunkt: Skjærtorsdag 28. mars 2024 kl 1700.

 

SAKSLISTE

1.     Leder ønsker velkommen

2.     Godkjenning av møteinnkalling

3.     Godkjenning av saksliste

4.     Valg av møteleder og sekretær

5.     Årsberetning fra styret

6.     Regnskap

7.     Fastsettelse av medlemskontingent

8.     Innkomne forslag

9.     Valg

Styret

            Leder              Arve Bekk                  På valg

            Nestleder        Jann Ove Druglimo   

            Kasserer          Dag Stenersen            På valg

            Sekretær         Reino Ottesen            

            Styremedlem  Stefan Forårsveen       På valg

 

Valgkomite

            Reidar Hansen            2024

Peder Øiseth               2025

            Siri Sverdrup              2026

           

 

Valg av to revisorer

           

 

Forslag til saker for årsmøtet må meldes styret innen 1 mars. 2024. 

Brøyting

Bestilling av brøyting via appen broyte.no.:

1- Navn, adresse på hytte, e-post og telefonnummer sendes: torgeirfoer@gmail.com, eller tlf 41444721

2- Dette registreres av oss

3: Last ned appen

4- Bestill brøyting via appen

Inntil du er registrert i broyte.no må du bestille brøyting på « gamlemåten».

Vi håper dette etter hvert vil bli en løsning alle er fornøyd med! Ta kontakt med en gang du lurer på noe.

Vannprøver på vannpostene våre

Informasjon om drikkevann i Grøndalen Fritidsområde (Sølen hyttegrend) 2023 Det er blitt gjennomført vannanalyser (drikkevannsprøver) av vannet i vannpostene i feltet. Alle vannposter er blitt merket med nummerering. Prøvesvarene fra prøver tatt ut 21.9.23 viser at:

• Vannpostene 3A, 4A, 1B og 2B holder god drikkevannskvalitet.

• Vannpostene 1A, 2A, 1C og 2C har noe forhøyet innhold av koliforme bakterier og bør kokes før drikking.

• Vannposten 3B inneholder for høyt innhold av koliforme bakterier, E.coli og intestinale enterokokker og må ikke benyttes som drikkevann.

På bakgrunn av dette er den generelle anbefalingen på nåværende tidspunkt at drikkevann bør hentes i vannpostene 3A, 4A. 1B og 2B, og at vann fra 1A, 2A, 1C og 2C bør kokes før drikking. Vann fra B3 skal ikke benyttes som drikkevann. En generell anbefaling er at drikkevann som ikke kokes før bruk bør medbringes fra sikker kilde da vannkvaliteten kan variere med årstid, nedbørsmengder osv. Disse prøvene viser vannkvaliteten på prøvetakingstidspunktet. Det er ikke gjort endringer på hverken vannposter eller vannkilder i senere tid så det skal ikke være grunn til å tro at vannkvaliteten er blitt dårligere enn den vanligvis har vært i feltet. Fakta: Koliforme bakterier er tarmbakterier men kan også forekomme i råtnende plantemateriale og jord. Påvisning av koliforme bakterier tyder på en forurensning - oftest gjennom overvann inn til brønnen - men er ikke et sikkert tegn på en forurensning med avføring. E.coli er en sikker tarmbakterie og forekomst av denne indikerer at vannet også kan inneholde sykdomsfremkallende bakterier, virus eller parasitter. Intestinale enterokokker og Cl.perfringens. Tilstedeværelse, særlig om ikke koliforme bakterier påvises, tyder på en tidligere forurensing av vannet med tarminnhold.

Styret

Det er nå satt på nr og bokstav på hver vannpost så dere ser hvilken post det er. Noen som ønsker kart tilsendt så send meg en mail sf@kbelektro.no.

Årsmøte 2023

SØLEN HYTTEGREND

 

INNKALLING TIL ÅRSMØTE

 

Sted: Gapahukene i C-feltet

 

Tidspunkt: Torsdag 6. april 2023 kl 1700 (Skjærtorsdag)

 

SAKSLISTE

1.     Leder ønsker velkommen

2.     Godkjenning av møteinnkalling

3.     Godkjenning av saksliste

4.     Valg av møteleder og sekretær

5.     Årsberetning fra styret

6.     Regnskap

7.     Fastsettelse av medlemskontingent

8.     Innkomne forslag

9.     Valg

Styret

            Leder              Arve Bekk                  På valg

            Nestleder        Pål Oscar Løvberg      På valg

            Kasserer          Dag Stenersen            Ikke på valg (På valg i 2024)

            Sekretær         Reino Ottesen             Tar gjenvalg

            Styremedlem  Stefan Forårsveen       Ikke på valg (På valg i 2024)

 

Valgkomite

Jann Ove Druglimo            Nåværende leder

           Roar Linjordet               På valg i 2024

           Peder Øiseth                      På valg i 2025

  På valg i 2026

Valg av to revisorer

           

 Innkomne forslag.

1.     Oftere løypekjøring med tilhørende økning av serviceavgift

2.     Tidspunkt for dugnad sommeren 2023

Alle får ett lodd ved ankomst. Det blir trekt om ei flaske vin på slutten av møtet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årsmøte 2022

SØLEN HYTTEGREND

 

INNKALLING TIL ÅRSMØTE

 

Sted: Gapahukene i C-feltet

 

Tidspunkt: Skjærtorsdag 14. april 2022 kl 1700.

 

SAKSLISTE

1.     Leder ønsker velkommen

2.     Godkjenning av møteinnkalling

3.     Godkjenning av saksliste

4.     Valg av møteleder og sekretær

5.     Årsberetning fra styret

6.     Regnskap

7.     Fastsettelse av medlemskontingent

8.     Innkomne forslag

a.     Vedtektsendringer

b.     Dugnad sommeren 2022

9.     Valg

Styret

            Leder              Arve Bekk                  Tar gjenvalg

            Nestleder        Pål Oscar Løvberg      Ikke på valg (På valg i 2023)

            Kasserer          Dag Stenersen            Tar gjenvalg (På valg i 2024)

            Sekretær         Reino Ottesen             Ikke på valg (På valg i 2023)

            Styremedlem  Stefan Forårsveen       Tar gjenvalg (På valg i 2024)

 

Valgkomite

            Eivor Lundby             På valg i 2022

Jan Ove Druglimo      På valg i 2023

            Roar Linjordet            På valg i 2024

           

 Valg av to revisorer

           

Innkomne forslag:

Pkt 8 a            Styret foreslår at Grøndalen hytteområde endres til Grøndalen friluftsområde, samt at Sølen hyttegrend føyes til i §2. Ny §2 vil da lyde:
«Foreningen skal ivareta felles interesser i forhold knyttet til Grøndalen friluftsområde og Sølen hyttegrend.»

Styret foreslår at §8 i vedtektene strykes da foreningen ikke skal ha noen representant i Grøndalen fritidsområde. Dette ivaretas i møter med grunneier.

Pkt 8 b            Styret forslår dugnad lørdag 18 juni 2022. Oppmøte ved Gapahukene kl 1000. Dugnad som skal gjøres er merking av løypetrase gjennom A-feltet til evt gjennom B-feltet. Gammel løypemerking i området skal fjernes.

Saksliste årsmøte sommer 2021

ÅRSMØTE I GRØNDALEN HYTTEEIERFORENING 2021

Sted: Gapahukene i C-feltet

Tidspunkt: Lørdag 24.07.21 kl.17.00

SAKSLISTE

1. Leder ønsker velkommen

2. Godkjenning av møteinnkalling

3. Godkjenning av saksliste

4. Valg av møteleder og sekretær

5. Årsmelding fra styret

6. Regnskap

7. Fastsettelse av medlemskontingent

8. Innkomne forslag

            a. Endring av navn til Sølen hyttegrend

            b. Serviceavgifter (vann, veier og løyper)

            c. Løypekjøring i nåtid og framtid.

            d. Bom for feltet

            e. Skilting av stier og løyper

            f. Vedlikehold veier

            g. Dugnad sommeren 2021 

9. Valg

            Styret

            Leder

            Nestleder

            Sekretær

            Kasserer

            Styremedlem

 

            Valgkomite

 

            Valg av 2 revisorer

Til info

Hei.

Da er det klart for dugnad og årsmøte igjen. Dugnad blir Lørdag 24. juli kl 1000, oppmøte ved gapahukene på felt A/C. Oppgaver blir reparasjon av bru Halvorsbekken og oppsetting av stolper i for merking av skiløypetraser.

Årsmøtet blir samme dag kl 1700, samme oppmøte sted.

29.06.21 er det befaring med løypekjører Arne Granberg og Reidar Hansen. Hvis noen har anledning til å bli med, møtes vi på hytta til Reidar (Gravåsen 60,B-feltet) kl 0900. Trengs vegforklaring ring 90283353.

Mange av de nye hyttefolkene lurer på måten å melde seg inn i foreningen på. Dette kan gjøres ved å kontakte vår kasserer i styre, Dag Stenersen på mail: dag.stenersen@betonmast.no Vedr betaling så kommer dette sammen med festeavgiften fra Statskog på høsten. Velkommen skal dere være nye hytteeiere:)

Referat fra høstmøte 2020 med statskog

Høstmøte med hytteierforeningene i Grøndalen, Nøkkelåkjølen og Rønningsåsen – torsdag 15.10.2020

Til stede:  Christian Sletengen (Statskog), Arne Granberg (oppsyn/løypekjører), Sigvald Akre (Nøkkelåkjølen), Sigrun Akre (Nøkkelåkjølen), Kåre Steinar Bjørsland (Nøkkelåkjølen vel), Arve Bekk (Grøndalen hytteierforening), Reidar Hansen (Grøndalen hytteeierforening), Stefan Forårsveen (Grøndalen hytteierforening), Dag Stenersen (Grøndalen hytteeierforening), Bernt Eiken (Rønningsåsen hytteierforening), Henning Grønvold (Rønningsåsen hytteierforening), Bente Eiken (Rønningsåsen hytteierforening), Siw Anita Kvam (Statskog)

 

Christian åpnet møtet og de enkelte møtedeltakerne presenterte seg selv.
Siw fører referat fra møtet

 

RØNNINGSÅSEN:

Vannposter:

Christian informerte om problemene i forhold til vannposter i A-feltet. Det er mulig der er noe lite vann til disse postene, da de virker som det er mindre problem i nedbørsperioder. Men, det er dårlig vannkvalitet, og lite vann i tørre somere. Rundt den innerste posten er det bløtt i terrenget, så det vurdres om det må graves og sjekkes ut ifht lekkasje.  Vannpostene har blitt sjekka av Torgeir Før, og det virker som om det er blitt noe bedre etter dette.  De som har problemer med vann i A-feltet, kan hente vann i de andre vannpostene.

Hytteeierforeninga viser til at det bare er A-feltet som har problemer med vann, og at siden det betales for vei og vann i serviceavgifta, så vil en eventuell økning ifht vanntiltak neppe bli godt mottatt.

Veiene i feltet:

Hytteierforeninga anser at vedlikeholdet på veiene i feltet har blitt veldig bra – stikkrenner er byttet, veiene er skrapt, og noe grus er tilkjørt. Christian viser til at det er blant annet derfor serviceavgifta har vært noe dyrere i 2019.  Planene er å ta noe veivedlikehold litt etter litt. Det har vært noe tømmertransport på veiene i 2020, men det har heldigvis ikke oppstått stor veiskade ifht dette.

Bom inn til feltet:

Området ved bommen tørker seint ut, og det var planlagt en hogst der, men pga en tiurlek der, så ble det ikke gjort.

Bernt opplyser at det er noe delte meninger om bom inn til feltet. Noen ønsker ikke bom, andre vil det må være bom. En bom som registrerer hvem som har vært i feltet, hadde vært ønskelig. Christian opplyser om at både en bom med fysisk sperre eller foto, trenger strøm for å fungere. Det er ikke nok med et solcelleanlegg.

Både Statskog og hytteierene har fått henvendelser om at en fysisk bom stenger allmennheten ute, En bom som registrerer hvem som betaler, og/eller tar foto vil ikke stenge allmennheten ute.  For å få strøm, kan bommen evt stå ved søppelbua, der er det tilgang på strøm.

Bernt viser til at på skisentret så er det "ringe bom", dvs. de som ikke har egen nøkkel må ringe inn, og blir belastet med 50;- for å åpne bommen.

Det ble stilt spørsmål om det er mulig å sjekke med solcelleselskap, om de har mulighet til å ordne bommer, men dette ble ikke konkludert.

Hogstavfall:

Alle som ønsker kan rydde etter hogsten, og ta greiner/topper som ligger igjen til ved.

Generelt:

Hytteierforeninga er stort sett fornøyd med ståa i feltet – veien er bra, men er et tilbakevendende problem med vannpostene.

 

Hytteierforeninga fra Rønningsåsen forlot deretter møtet.

 

GRØNDALEN:

Veier:

Christian informerte om at veistandarden ikke er bra. Det er mye hull i veien. Det var planer om ekstra vedlikehold på veien i år, men på grunn av brukontroll i 2019 som avdekket at brua ikke kunne kjøres av tyngre kjøretøy, så måtte brua over Kanalen byttes. Brua var klar til ferien, og grunneierne er fornøyde med jobben som ble gjort.  Det ble gjort noe hull lapping i år, men dessverre kom det regn rett etterpå, noe som gjorde at lappinga ikke fungerte.  Rundt konteineren er det lagt grus.

Hytteierforeninga er veldig misfornøyd med veistandarden. Sjøl om serviceavgifta er lav, er det reaksjoner på dårlig vei. Spesielt fra brua og til avkjøringa til B-feltet, og videre i svingen opp mot krysset til A-feltet. Er må det legges på grus, det er elendig vei med steiner som stikker opp, og store hull i vegen. Hytteierforeninga uttrykker frustrasjon over at det i flere år har blitt snakket om opprusting, grusing mv, men at lite og ingenting har skjedd. De anser at det nå er så lite grus, at det er ingenting for Torgeir å skrape. De anser at veien må hel gruses.

Christian opplyser om at planen er å ta ut de store steinene som stikker opp, før en kan gruse.

Hytteierforeninga signaliserer at serviceavgifta kan økes for å få en bedre vei. Det er viktig at det legges på grus nå i høst, stemninga i feltet er ikke bra.

Christian tar kontakt med Torgeir for å sjekke muligheten for skraping/grusing nå i høst.

Det ble også diskutert kantklipping i feltet, det er enighet om at det er behov for dette.

Vannposter:

Hytteierforeninga opplyser at den første vannposten i B-feltet har veldig brunt vann. Her er det mye humus som må renses opp. (Vannposten ligger rett før den lille dammen på høyre side).

Det kom opp spørsmål om det tas vannprøver i feltet. Pr. nå tas dette ikke, men satser på å ta prøver fra neste år. Det vil da være aktuelt å ta prøver fra enkelte vannposter, men ikke alle postene i feltet. A og C feltet får vannforsyning fra samme kilde, mens B feltet har eget anlegg.

Christian opplyser at det er en stor jobb å kontrollere alle vannpostene i forhold til kvalitet, innløp, tilstand etc. Men det må tas en sjekk på dette, og samtidig kartfesta ledningstrase og innløp. Det er Torgeir som gjennomfører vedlikeholdet på vannpostene.

Hytteeierne ønsker også at Torgeir får som oppgave/rutine å måke takene på vannpostene, da de ved stor snømengde kan kantre. Christian tar dette opp med Torgeir.

Telefon/internett:

Hytteierforeninga stiller spørsmål om grunneierne (Statskog + private) har planer for å bedre internett og telefonforholdene i feltet. Christian opplyser at pr nå, har ikke eierne i feltet egne planer for dette, og anser hytteeierne må klage til leverandørene av tjenestene dersom disse er dårlige. Hytteierforeninga er forundret over at grunneierne ikke er spesielt interessert i å bedre tilgangen for mobil/internett, da de anser at det vil være lettere å selge tomter dersom det er bedre/godt tilbud om dette. Christian presiserer at det pr nå ikke er aktuelt å arbeide mot dette, men det vil være mer aktuelt når en skal starte opp tomtesalg.  I forhold til f.eks fibertilknytning på bygdene, så har den enkelte hus/hytteeier måtte stille med noe egenbetaling. Det er også er spørsmål om hvordan feltet skal utvikles videre. I andre områder har f.eks Statskog utbyggere som bygger ut felt på vår grunn. Vi vet ikke helt om det kan være løsninga for den nye delen i Grøndalen.  Det ble diskutert videre ifht dekning i feltet, og hytteierne anser det må være en felles interesse, men at dette også er et spørsmål hytteierne kan jobbe videre med.

Løypekjøring- løypemasking:

Hytteeierforeninga stiller spørsmål om Holla hytteområde er med på å dekke løypekjøringa (blant annet i området ved Holla). Arne G. opplyser at hytteierne i Holla faktureres direkte, og at de betaler sin andel.  Nøkkelåkjølen betaler også for løypekjøringa.

Det ble stilt spørsmål fra hytteierforeninga i Grøndalen om Nøkkelåkjølen var interessert i å kjøpe løypemaskin.  Hytteierforeninga i Grøndalen anser at en liten øking i serviceavgifta vil kunne dekke inn et slikt kjøp og drift. Sigvald er noe skeptisk til innkjøp, da det er et klart kostnadsspørsmål. Christian viser til utregning fra høstmøtet i 2019, der det kan være snakk om en dobling av serviceavgifta. I 2019 ble et par entreprenører forespurt om mulighet for innkjøp og drift av løypenettet med løypemaskin. Det var en som var interessert, forutsatt at en sum for drift var garantert. Dersom grunneierne skal kjøpe inn en løypemaskin, må vi være sikret at vi får inn penger til drift. Spørsmålet er om det da er en sikkerhet for å få inn pengene til innkjøp og drift. Hytteierne i Grøndalen  anser at en løypemaskin vil være med på å heve standarden for feltet. Sigvald er ikke i mot løypemaskin, men stiller spørsmål om hvor mange som vil være med å betale. Hytteierforeninga i Grøndalen viser til at spørsmålet om løypemaskin er tatt opp på årsmøtet, og at mange i utgangspunktet ikke ønsket å betale mer i løypeavgift. Men da de ble forklart at skiløyper kjørt med løypemaskin, vil kunne gi verdiøkning på hytta, så var de positive.  Årsmøtet i hytteierforeninga på Grøndalen var enstemmig positive til løypemaskin. 2/3 av alle hytteierne er medlemmer i foreninga. Hytteierforeninga i Nøkkelåkjølen er mer usikker om hytteierne er interessert i dette, det er ikke så mange som bruker skiløypenettet, og det må i allefall til et årsmøtevedtak før de kan si noe om dette. Dersom en skal kjøpe inn en løypemaskin, bør en ha en maskin til en kostnad på mellom 500.000,- og 1 million kroner, dette for å forsøke å unngå størst mulig reperasjonskostnad i første omgang.  Dersom det kjøpes en løypemaskin til 1 million, vil dette gi en utgift pr hytte på om lag 1500 kr pr år.

Dersom det skal kjøres med løypemaskin, må deler av traseen bearbeides for bruk av maskin gjennom blant annet å rydde i løypebredda.  Det kan være aktuelt med en løypedugnad i de områdene som Arne G påpeker.

Hytteieforeninga er fornøyd med den jobben Arne G gjør, det blir gode løyper i forhold til det prepareringsutstyret han har til rådighet.

Skiløypene ble vinteren 2019 lagt inn på skisporet.no, dette  har vært positivt.

Arne G. ønsker en enhetlig merking av løypene med ordentlige skilt som holder i mange år. F.eks metallmerker med signalfarger. Christan viser til at vi skal ta dette opp til vurdering.

Bru over Kanalen:

Brua ble byttet før fellesferien. Det har kommet fram ønsker om å få et bedre rekkverk, da det er stor åpning i rekkverket. Arne G. setter opp noen ekstra stenger i rekkverket.

Skilt:

Hytteierforeninga ønsker at de gamle skiltene inn til feltene pusses opp, da de begynner å falme. Christian tar kontakt med Torgeir, og hører om han kan gjøre dette.

Informasjonstavle for Rendalen:

Hytteierforeninga viser til at denne tavla først sto ved innkjøringa til Grøndalen, men er senere blitt flyttet til parkeringa ved Nøkkelåkjølen. Flyttinga ble gjort av Rendalen kommune. Men skiltet som sier 800 m til informasjonsskilt står fortsatt før Grøndalen. Det bør her tas kontakt med Rendalen kommune, siden de har flyttet skiltet.

Hytteeierforeinga ønsker også at det står et retningsskilt som viser til Sølen ved innkjøringa til hyttefeltet.

Navnebytte til Sølen hyttegrend:

Christian vier til at det ikke er gjort noe mer i forhold til dette, da det ikke har stor betydning hva samvirkeforetaket heter.   Hytteierforeninga ønsker da at det kommer opp et skilt med "Sølen hyttegrend" ved fylkesveien. Christian lover at dette skal tas opp til vurdering.

Feil nummer på hytte:

Hytteierforeninga viser til innspill fra en hytteier som anser at hans hytte er feilnummerert.  De andre hyttene som ligger på samme side av veien har oddetall i nummereringa, mens denne hytteeierens hytte har partallnummer.  Det er Rendalen kommune som har gitt veinavn og nummer til hyttene, og denne hytteeieren må derfor kontakte Rendalen kommune for å evnt. får korrigert dette.

Jakthunder i feltet:
Det er kommet innspill om jakthunder i feltet, og saka ble diskutert på høstmøtet. Området er jaktområde både for elg og rein, samt småvilt, så en må kunne forvente at det kan dukke opp en jakthund. Det blir ikke gjort noen henvendelser angående dette.

 

Nøkkelåkjølen:

Sigvald informerer at det er 4 bommer inn til Nøkkelåkjølen, og ingen gjennomgangsveier. Bare hytteeierne  og grunneierne har nøkkel til veien. I år har veien i B-feltet fått ekstra tilsyn, og det er gruset opp hovedveien i feltet. Hytteierne har ansvar for egne veier fra hovedveien og til egen hytte.  Vannpostene har stort sett fungert bra, og det er 11 vannposter på området. Vannkilden er på Statskogs grunn.

Hytteierforeninga er fornøyd med Nøkkelåkjølen feltet. Det kommer fram lite negativt fra hytteierne. De er fornøyde med både skiløyper og brøyting på veien. Og ser det positivet at de ikke har gjennomgangsveier i feltet, slik at det blir ekstra slitasje på dette, jfr. veien mot Sølen som går gjennom Grøndalen.  Hytteierne har heller ikke noe tro på strøm i feltet, da det er liten stemning for dette.  De har tatt ned urelevant informasjon ned fra informasjonstavla, og rydda området. Det er også ønske om å fjerne de nederste plankene på informasjonstavla, for å unngå at området blir benyttet som utedo. Ingen hadde innvendinger til dette.

Hytteierforeninga var svært negativet til signaler om at de skulle betale leie for å sette opp en gapahuk i skiløypenettet ved Lomtjønna.  Plassering av potensiell gapahuk ble markert på kart, og Statskog v/Siw lover å se på saka og gi tilbakemelding innen rimelig tid.

Bortsett fra dette var hytteierne på Nøkkelåkjølen godt fornøyde med feltet.

 

Neste års høstmøte:

Høstmøtet i 2021 ble bestemt til Torsdag 14. oktober klokka 18:00 på Elverum.

 

Møtet slutt kl 20:30

 

Siw A. Kvam

referent

Årsmøtet utsettes til sommerferien

Hei alle sammen. Med nye nasjonale tiltak ang. koronasmitte for sosial omgang finner vi det fornuftig å utsette årsmøtet til sommeren, likt med det som skjedde i fjor. Vi må gå foran og vise samfunnsansvar, og følge de nasjonale retningslinjer fullt ut. I fjor fikk vi ikke lov til å være på hytta i Påsken, men i år får vi være på hytta uten sosial omgang. Vi ser lys i tunnelen!!   

God Påske ønskes dere alle fra styret.

Saksliste årsmøte 2021

ÅRSMØTE I GRØNDALEN HYTTEEIERFORENING 2021

Sted: Gapahukene i C-feltet

Tidspunkt: Skjærtorsdag 01.04.21 kl.17.00

 SAKSLISTE

 1. Leder ønsker velkommen

2. Godkjenning av møteinnkalling

3. Godkjenning av saksliste

4. Valg av møteleder og sekretær

5. Årsmelding fra styret

6. Regnskap

7. Fastsettelse av medlemskontingent

8. Innkomne forslag

A. Endring av navn til Sølen hyttegrend

B. Serviceavgifter (vann, veier og løyper)

C. Løypekjøring i nåtid og framtid.

D. Bom for feltet

E. Skilting av stier og løyper

F. Vedlikehold veier

G. Dugnad sommeren 2021

9. Valg

            Styret

            Leder

2017

            Sekretær

Kasserer Kasserer

I 201

 

            Valgkomite

 

            Valg av 2 revisorer

Møte avholdes om koronasitusjonen er under kontroll.

Det opplyses også på det er hengt opp nye oppdaterte skiløypekart for hyttefeltet på alle vannpostene og oppslagstavle ved bomkassa