Vannprøver på vannpostene våre

Informasjon om drikkevann i Grøndalen Fritidsområde (Sølen hyttegrend) 2023 Det er blitt gjennomført vannanalyser (drikkevannsprøver) av vannet i vannpostene i feltet. Alle vannposter er blitt merket med nummerering. Prøvesvarene fra prøver tatt ut 21.9.23 viser at:

• Vannpostene 3A, 4A, 1B og 2B holder god drikkevannskvalitet.

• Vannpostene 1A, 2A, 1C og 2C har noe forhøyet innhold av koliforme bakterier og bør kokes før drikking.

• Vannposten 3B inneholder for høyt innhold av koliforme bakterier, E.coli og intestinale enterokokker og må ikke benyttes som drikkevann.

På bakgrunn av dette er den generelle anbefalingen på nåværende tidspunkt at drikkevann bør hentes i vannpostene 3A, 4A. 1B og 2B, og at vann fra 1A, 2A, 1C og 2C bør kokes før drikking. Vann fra B3 skal ikke benyttes som drikkevann. En generell anbefaling er at drikkevann som ikke kokes før bruk bør medbringes fra sikker kilde da vannkvaliteten kan variere med årstid, nedbørsmengder osv. Disse prøvene viser vannkvaliteten på prøvetakingstidspunktet. Det er ikke gjort endringer på hverken vannposter eller vannkilder i senere tid så det skal ikke være grunn til å tro at vannkvaliteten er blitt dårligere enn den vanligvis har vært i feltet. Fakta: Koliforme bakterier er tarmbakterier men kan også forekomme i råtnende plantemateriale og jord. Påvisning av koliforme bakterier tyder på en forurensning - oftest gjennom overvann inn til brønnen - men er ikke et sikkert tegn på en forurensning med avføring. E.coli er en sikker tarmbakterie og forekomst av denne indikerer at vannet også kan inneholde sykdomsfremkallende bakterier, virus eller parasitter. Intestinale enterokokker og Cl.perfringens. Tilstedeværelse, særlig om ikke koliforme bakterier påvises, tyder på en tidligere forurensing av vannet med tarminnhold.

Styret

Det er nå satt på nr og bokstav på hver vannpost så dere ser hvilken post det er. Noen som ønsker kart tilsendt så send meg en mail sf@kbelektro.no.