Rutiner og praktisk informasjon

SØLEN HYTTEGREND

Rutiner og praktisk informasjon
(Ajour pr mars 2024)

 

Sølen hyttegrend

Sølen hyttegrend har et styre som består av
- leder
- nestleder
- sekretær
- kasserer
- styremedlem.


Styret velges på årsmøtet som normalt gjennomføres skjærtorsdag i påskeuken. Innkalling legges ut på Facebook og henges opp ved vannpostene i hyttegrenda.

Saker til styret eller forslag som ønskes tatt opp på årsmøtet må fremsendes styret innen 1. mars.
Styret kan kontaktes på e-post: solenhyttegrend@gmail.com

Det er 233 hytter i Sølen hyttegrend. Hyttene er fordelt på felt A, B og C og det gjennomføres årlige dugnader til det beste for hytteeierne i grenda.

 

Styret svarer overfor sine medlemmer til Grøndalen fritidsområde SA. Grøndalen fritidsområde SA svarer igjen overfor grunneierne på Sølen hyttegrend, Nøklåkjølen og Holla.
Det er Grøndalen fritidsområde SA som står ansvarlig for veivedlikehold, brøyting, løypekjøring, ol, mens Sølen hyttegrend står ansvarlig for forhold og tiltak av mer «velferdsmessig» karakter.

Medlem i hytteeierforeningen

Alle som eier hytte i Sølen hyttegrend oppfordres til å melde seg inn i foreningen.
Medlemskapet er kr 200,- pr år og går til vedlikehold og utbedringer i området, til det beste for hytteeierne. Hver hytteeier får en epost fra Vekstra hver høst (sept/okt) med betalingsinformasjon. Om dere ikke har motatt epost kan medlemskapet betales inn på vår konto 1813.29.67551. Merk betalingen med hyttenr og vegadresse.

 

Vannposter

Det er vannposter på alle feltene i hyttegrenda. Disse driftes av Grøndalen fritidsområde SA og administreres av Statskog avd Elverum.

Styret i Sølen hyttegrend har tatt initiativet til at det gjennomføres analyser av vannet to ganger pr år. Det var styret i Grøndalen Fritidsområde SA som tok dette initiativet til og utføre prøvetakingen, da dette er vannverkseier.

 

Brøyting

På vinterstid gjennomføres brøyting av hovedveiene i hyttefeltet normalt på torsdager.

Bestilling av brøyting inn til hytta kan gjøres via appen Brøyte.no.

Tilgang til denne appen bestilles via Torgeir Før, mobil (+47) 414 44 721 eller e-post torgeirfoer@gmail.com.

 

Løypekjøring

Løypekjører begynner å kjøre skiløyper når forholdene tilsier det.

I vinter- og påskeferie kjøres skiløyper normalt hver annen dag.
(Vinterferien er uke 8 og 9).
Det tas værforbehold med hensyn til tidspunkt for når på døgnet løypene kjøres.

 

Gapahuker

I hytteområdet er det gapahuker på tre steder. I krysset A/C-feltet, nede ved Grøna og ved Tobakkstjønna. Disse gapahukene er til allmenn benyttelse. Vedlikehold ivaretas på dugnader i hyttegrenda.

Styret tilstreber at det kjøres ut ved til gapahukene i A/C-feltet og ved Grøna på vinterstid. (Det kjøres ikke skiløyper til Tobakkstjønna)

 

Hugging av trær

I henhold til festekontrakt så er det grunneier som eier alle trær på tomta. Det er derfor ikke tillatt å hugge trær uten grunneiers tillatelse. I tillegg til grunneiers tillatelse må det søkes Rendalen kommune om tillatelse dersom det skal fjernes trær som er over 25cm i diameter målt ca 1,3meter opp fra bakken.

Det er ikke tillatt å hugge trær som er mer enn 25 cm i diameter i brysthøyde.

Den enkelte hytteeier kan søke Rendalen kommune om tillatelse til å felle trær som skygger for solcellepanel, e.l.

 

Bom- og serviceavgift

Veien inn i hyttefeltet er avgiftsbelagt.

For hytteeierne er denne bomavgiften lagt inn i serviceavgiften som årlig betales Grøndalen fritidsområde SA. Bomavgiften i serviceavgiften dekker to kjøretøy pr hytte.
Denne serviceavgiften dekker også veivedlikehold, brøyting, mm.

 

Søppeltømming

Det er satt ut containere for søppel ved innkjøringen til Sølen hyttegrend (ute ved riksvegen). Containerne som er satt ut er for tømming av restavfall, papp og papir og glass og metall (kildesortering).

 

Malingrester, bygningsmaterialer, møbler med mer må leveres på søppelfyllinga på Åkrestrømmen.
Åpningstider: fredager kl 1200 – 1700.

 

Se Fias.no for mer informasjon.

 

Informasjonstavler

Sølen hyttegrend har egen informasjonstavle ved innkjøringen til hyttefeltet. Denne informasjonstavlen inneholder også informasjon fra Grøndalen fritidsområde SA, med flere.

 

Det er også en informasjonstavle på parkeringsplassen ved Gravåsen. Her finner du blant annet løypekart og informasjon om Sølen landskapsvernområde.