SØLEN HYTTEGREND

 

ÅRSMELDING FRA STYRET 2023/24

 

Styrets sammensetning:

Arve Bekk   Leder            

Jann Ove Druglimo    Nestleder

Dag Stenersen            Kasserer

Reino Ottesen            Sekretær

Stefan Forårsveen      Styremedlem, nettansvarlig

 

Antall betalende medlemmer.
Det var 120 betalende medlemmer av 233 mulige. Dette er en nedgang på 2 betalende fra 2022. Styret oppfordrer alle om å gjøre en innsats for å få flere medlemmer.

 

Økonomi.

Foreningen har en tilfredsstillende økonomi, noe som fremgår av fremlagt regnskap.

 

Møter
Det er avholdt ett styremøte i perioden. Utover dette har det vært kommunikasjon og saksbehandling via telefon og e-post.

 

Det er avholdt ett møte med Grøndalen Fritidsområde SA

 

Saker som har vært behandlet:

Dugnad 2023:
Styret har de siste årene forsøkt å planlegge dugnaden i hyttefeltet slik at flest mulig gis anledning til å delta. I 2023 ble det gjennomført dugnad lørdag 22 juli. Kun tre personer møtte til dugnadsinnsats.

Skiløype gjennom A – feltet ble merket om pga nye innfartsveier til hyttene.

 

Det var også planlagt beising av gapahuker og fullføring av løypemerking nederst i B-feltet og opp til Gravåsen. Grunnet dårlig oppmøte må dette arbeidet utsettes til neste dugnad.

 

Styret har behandlet det lave oppmøtet. I håp om større oppslutning er det besluttet at det gjennomføres 2 dugnader i 2024 – 8 juni og 7 september. Dugnaden 8 juni planlegges avsluttet med fellessamling ved gapahukene i A/C-feltet.

Følgende arbeid planlegges gjennomført under dugnadene i 2024:

·       Sluttføre merking av løypenettet i hyttefeltet

·       Fjerne gammel merking av løyetrassêer.

·       Utbedring av løypetrassè gjennom A-feltet

·       Beising av gapahuker (A-/C-området, Grøna, Tobakkstjønna)

·       Snu gapahuken ved Tobakkstjønna

·       Skilting av avstander til turmål

·       Utbedring av avfallsplassen/containerplassen ved fylkesveien

·       Etablering av bålplass ved tjernet i B-feltet

·       Arbeider ifm tursti/rundløype for bevegelseshemmede (universell utformet) i C-feltet

 

Vannprøver
Alle vannposter og vannkilder i hytteområdene er registrert og lagt inn i kart.
Det ble gjort prøveuttak 20 september etter prosedyre gitt av SGS Analytics, Hamar.

 

Informasjon som er hengt opp ved vannpostene i Sølen hyttegrend er underskrevet «styret». Dette er styret i Grøndalen fritidsområde SA og ikke styret i Sølen hyttegrend.

 

Vannpostene ser hele og fine ut. Ved feil og mangler er det Grøndalen Fritidsområde SA som skal ha melding om dette, da det er Grøndalen Fritidsområde SA som er vannverkseier og har ansvaret for dette.

I fremtiden vil vannprøver søkes gjennomført i juni og november.

 

(Se for øvrig punkt under møtet med Grøndalen Fritidsområde SA).

 

Kontingent til hytteeierforeningen
Hytteeierkontingenten ble sendt ut av VEKSTRA pr e-post. Dette virker som en god løsning.

Skiløype Jota – Sukkertoppen.
Styret har mottatt henvendelse fra hytteeiere ved Jota om støtte til at det kjøres skiløype mellom Jota seter og Sukkertoppen.
Styret støtter dette, men vil ikke ha noen formening om løypetrassè.

 

Handlingsplan Sølen hyttegrend.
Det er årsmøtet som behandler utviklingen i hyttefeltet gjennom innkomne saker og styrets årsmelding.

 

Kjøp av egen hyttetomt
Det ble på årsmøtet 2023 referert til at dersom alle kjøpte egne hyttetomter i hyttefeltet, ville dette endre mye med tanke på ansvar for veier, vedlikehold, o.l.
Dette er undersøkt nærmere. Påstanden medfører ikke riktighet. Det vil fortsatt være grunneier som har slikt ansvar.

 

Opprettelse av e-post
Det er opprettet en e-post hvor hytteeierne kan sende henvendelser til styret. Denne e-posten har adresse: Sølen hyttegrend (Solenhyttegrend@gmail.com)

 

Møte med Grøndalen Fritidsområde SA ble avholdt 19 oktober 2023 og følgende saker ble behandlet:

Vannprøver
Det ble gjennomført vannprøveuttak 20 september. Alle prøveuttakene ble gjort på kveldstid og levert analyselaboratoriet neste morgen. Prøveuttakene ble gjort på flasker levert av laboratoriet. Prøveuttakene ble gjort på siste vannpost på ledningsnettet og gjennomført etter en periode med mye nedbør.
Analysene viste i hovedsak gode resultater, men vannpost 3B viste forurensning med flere bakterietyper over tillatte grenseverdier. Grøndalen Fritidsområde SA anbefaler at vann fra denne vannposten ikke benyttes, men vil ikke stenge vannposten.
Analysene viste også noe koliforme bakterier ved noen vannposter. Det spekuleres om det har kommet noe overvann inn på vannledningsnettet. Eneste rensing i vannkildene er en sil.

Det ble gjennomført nytt prøveuttak i november 23. Fortsatt viste vannpost 3B forurensning med bakterietyper over tillatte grenseverdier.

 

Arbeid med kommuneplanrulleringen
Kommuneplanrulleringen er sendt på høring. Etter Grøndalen Fritidsområde SA sitt syn er hensikten å redusere antall ledige fritidstomter. Dette innebærer at de som allerede har kjøpt punktfester, må søke kommunen om tillatelse til å sette opp bygget.

 

Veistatus/brøytekostnader
Grøndalen Fritidsområde SA orienterte om at serviceavgiften vil øke i takt med veivedlikeholdet. Et vedlikehold som kan være svært utfordrende da det er væravhengig.

 

Informasjonsskriv fra Grøndalen fritidsområde SA
Grøndalen Fritidsområde SA har planer om å sende ut informasjonsskriv til hytteeierne. Dette er planlagt utsendt på e-post. Orientering om hytteeierforeningen ønskes lagt inn i dette informasjonsskrivet.


Ved kjøp av ny ubebygd hyttetomt, kan selger pålegge kjøper plikt til å melde seg inn i hytteeierforeningen. Det vil sannsynligvis bli aktuelt dersom det selges nye tomter i området.

 

Tilrettelagt sti fra øvre del av C-feltet og til nedre del av C-feltet

Det er godkjent utbygging av tilrettelagt/universelt utformet sti i C-feltet. Grøndalen Fritidsområde SA har bedt om pris på tiltaket og avventer svar på denne henvendelsen.

 

Løypekjøring, mm
Det kjøres løyper ved jul/nyttår dersom forholdene ligger til rette for det.

I vinterferien (uke 8 og uke 9) skal løypene i utgangspunktet kjøres annen hver dag. Tilsvarende gjelder for påsken. Tidspunktet for kjøringen vil variere grunnet værforholdene.

 

Det er gitt tillatelse til fjerning av skog og kratt, også i landskapsvernområdet der det er eksisterende løyper i dag, for å utbedre løyetrassêer. Dette er gjort med tanke på å holde løypetraseene i god stand for fremtiden.  

 

Hytteeierforeningen kjøper vedsekker som løypekjører tar med seg og plasserer ved gapahukene. Dette gjøres ifm løypekjøringen.

 

 

 

Styret
Sølen hyttegrend